070 - 360 34 43 Overstapservice Schademelding Inloggen

Meest gestelde vragen over VvE beheer

FAQ

Wat is verplicht en wat niet? Hoe hoog zijn de servicekosten? Hoe vaak is een ledenvergadering nodig? Lees het antwoord op de meest gestelde vragen over VvE beheer.

VvE vragen en onze antwoorden

De Vereniging van Eigenaren is een juridisch rechtspersoon met als doel het beheren en onderhouden van de gemeenschappelijke gedeelten en zaken van het appartementsgebouw. Wettelijk is vastgesteld dat de appartementseigenaren binnen een gebouw een Vereniging van Eigenaren vormen.

Zodra je een woning koopt in een appartementencomplex, wordt je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren. Dit lidmaatschap is niet opzegbaar, maar wordt beëindigd bij verkoop van het appartement na overdracht bij de notaris.

Nee, je hebt als appartementseigenaar jouw aandeel in het reservefonds van de VvE betaald, dit aandeel is ten behoeve van de VvE.

Ja, vanaf 1 juli 2008 hebben alle – bij splitsingsakte opgerichte - VvE’s de wettelijke verplichting zich in te schrijven in het handelsregister van de KvK. Wanneer de VvE verzuimt zich in te schrijven bij de KvK, riskeert de VvE een geldboete die kan oplopen tot maximaal 16.750 euro.

De appartementseigenaren besluiten met meerderheid van stemmen in de vergadering van eigenaars de hoogte van de te betalen bijdrage. Elke eigenaar dient zich aan het afgesproken bedrag te houden. Indien je verzuimt te betalen, is de VvE gerechtigd deze kosten bij jou te incasseren.

Een deel van de kosten is voor dagelijkse uitgaven van de Vereniging, zoals reparaties, kosten voor de verplichte collectieve opstalverzekering, de zakelijke bankrekening en eventuele gemeenschappelijke energiekosten. Bovendien bouwt de VvE met een gedeelte van het bedrag een reservering op voor toekomstig onderhoud.

Een slapende VvE houdt geen algemene ledenvergaderingen en int geen maandelijkse bijdragen. Veelal regelen eigenaren het onderhoud aan de woning zelf, wat nogal eens problemen kan veroorzaken. Wie betaalt er immers de kosten als het dak aan vervanging toe is? Wie betaalt de kosten aan het liggende riool? In alle opzichten is het verstandig om je VvE te activeren en een onderhoudsreserve te vormen door een maandelijks vast te stellen bijdrage te storten op een bankrekening van de VvE.

Eén keer per jaar schrijft de VvE een Algemene Leden Vergadering (ALV) uit. Indien de noodzaak daar is kan de VvE – conform de reglementen – een verzoek doen om een extra vergadering uit te schrijven.

Niet zoeken, maar direct antwoord op de vraag?

Chat nu met Chris & Nick en krijg meteen antwoord op al je VvE vragen. Bellen kan natuurlijk ook: 070-3603443.

Stel je vraag aan Totaal VvE Beheer Den Haag e.o.

Aanhef *

Direct contact

Voor al je VvE vragen kan je bij ons terecht. Makkelijk contact, goed geholpen. Totaal normaal.

070 - 360 34 43 Offerte aanvragen

Corona-protocol Totaal VvE Beheer Den Haag e.o.

Totaal VvE Beheer Den Haag e.o. hanteert voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Meer informatie

All-in VvE beheer. Totaal normaal.
070 - 360 34 43 Contact